De voordelen van wonen in Duitsland

Meer dan de helft van de Nederlanders woont in een koopwoning. Dat is ook niet zo gek, want er zitten veel voordelen aan het wonen in een koopwoning. Je betaalt de woning door de jaren heen stukje bij beetje af, waardoor je na een paar decennia lage vaste lasten hebt. De meeste Nederlanders met een koopwoning hebben deze gewoon in Nederland, maar je kunt natuurlijk ook ergens anders je woning kopen. Duitsland bijvoorbeeld; daar zitten veel voordelen aan.

De huizen in Duitsland zijn namelijk een stuk goedkoper als je dit vergelijkt met Nederland. Stel je voor dat je een hypotheek hebt kunnen krijgen van 250.000 euro. In de meeste steden in Nederland (ook bij de grens) zou je hier een mooie eengezinswoning voor kunnen krijgen. Maar net over de grens bij Duitsland is je geld veel meer waard. Vaak kan je dan al een vrijstaand huis krijgen, meestal ook nog met een heleboel land eromheen.

Als je een stadsmens bent, is dit toch ook heel ideaal. Je bent namelijk vlakbij Nederland en grote steden, maar hebt toch veel rust in je omgeving. Ook als je wat ouder aan het worden bent kan het verstandig zijn een huis in Duitsland te kopen om hier oud in te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *